Voetreflexologie is gebaseerd op de visie dat lichaam, geest en ziel volmaakt met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. Door allerlei oorzaken (denk aan fysieke, psychische, sociale of emotionele) kan deze eenheid uit balans raken. Energiestromen in ons lichaam raken dan geblokkeerd en er ontstaan klachten en ziekte. Voetreflextherapie (VRT) kan helpen om de balans te herstellen. Door het geven van impulsen onder en op de voet wordt ons lichaam gestimuleerd om de verstoringen op te heffen zodat de energie onbelemmerd kan stromen en de balans zich kan herstellen. We voelen ons energieker en meer ontspannen.

VRT is goed in te zetten bij o.a. pijnklachten, spanningsklachten, overgangsklachten, slaapproblemen, problemen met de spijsvertering, rugklachten, nekklachten, vermoeidheidsklachten. VRT kan ook een goede ondersteuning zijn wanneer u behandelingen met chemo en/of bestralingen krijgt, juist omdat de VRT het lichaam stimuleert om afvalstoffen af te voeren en energiebanen ‘open’ te houden. Daarnaast kan een VRT-behandeling ook ‘gewoon een heerlijke ontspanning’ zijn of een regelmatige ‘check-up’ voor de balans.

De opleiding tot voetreflextherapeut heb ik gevolgd bij de Bond van Europese Reflexologen (de BER). Ik sta daar als beroepslid geregistreerd. Dat betekent dat u bij uw zorgverzekeraar kunt navragen of die een (deel van een) behandeling vergoedt. 

NB: 
Ik stel als voetreflexoloog géén diagnoses, schrijf géén medicijnen voor en zal bij twijfel altijd verwijzen naar de (huis)arts.